Vedlikeholdstips

Leather Master Vi samarbeider med Leathermaster, og anbefaler å følge deres tips. Produktene kan bestilles gjennom: http://www.leathermaster.no/

Vedlikehold av Hudmøbler

Alle hud/lær typer vil bli mer eller mindre påvirket av sollys/dagslys/lampelys over tid. Du kan forebygge dette ved å beskytte møblene mot direkte påvirkning. Behandling/ impregnering av læret forhindrer smuss å feste seg i overflaten og gjør renholdetenklere. Den mykner også opp læret og gir tilbake materialets smidighet og glans.

Før møbelet tas i bruk
Impregnér med Leather Protection Cream når møblene er nye og deretter ca 2-4 ganger pr. år. Møblene kan tas i bruk etter ca 1 time.

Regelmessig vedlikehold
Støvsug regelmessig for å fjerne løs smuss som sand, smuler o.l. Rengjør møbelet med Soft Cleaner på de mest utsatte stedene ca. 1 gang pr.mnd. Spesielt viktig er nakkeområdet og vangene. Ekstra tilsmussede møbler bør renses med Strong Effect Cleaner. For gode råd om flekkfjerning se våre enkle flekkguider på http://www.leathermaster.no

Nå er det enda enklere å holde møblene rene !

Leather Clean & Renew wipes
For alle lærtyper - også nubuck & semsket. Renseserviettene er innsatt med et mildt rensemiddel, det er altså ikke nødvendig å impregnere etter rengjøring.Du som forbruker er godt beskyttet av forbrukerkjøpsloven i 5 år. Men retten til å reklamere gjelder ikke slitasje og skader som er forårsaket av mangel på vedlikehold i forhold til bruken av møbelet. http://www.leathermaster.no Vi anbefaler derfor at du gir møblene dine et godt og regelmessig vedlikehold.

Bycast og kunstlær/Pvc

Før møbelet tas i bruk
Dersom møblene er trukket med bycast kan overflaten settes inn med Soft Life krem, bycast look skal imidlertid ikke behandles med noe.

Regelmessig vedlikehold
Støvsug regelmessig for å fjerne løs smuss somsand, smuler o.l. Rengjør møbelet med Soft Cleaner eller Bycast Cleaner på de mest utsatte stedene ca. 1 gang pr.mnd. Spesielt viktig er nakkeområdet og vangene. Ekstra tilsmussede møbler bør renses med Strong Effect Cleaner. For gode råd om flekkfjerning se våre enkle flekkguider på http://www.leathermaster.no Nå eget rensemiddel for bycast og bycast look ! Bycast Cleaner;et mildt men samtidigeffektivt rensemiddel.

Tekstil møbler
Alle tekstiler vil bli mer eller mindre påvirket av sollys/dagslys/lampelys over tid. Du bør forebygge dette ved å beskytte møblene mot direkte påvirkning. Selv tekstiler av meget god kvalitet blir utsatt for slitasje over tid. Denne slitasjen kan utsettesbetraktelig dersom tekstilet holdes rent og blir flekkbeskyttet med Textile Protection.

Før møbelet tas i bruk
Impregnér med Textile Protection når møblene er nye og deretter etter rengjøring med skumrens.

Regelmessig vedlikehold
Støvsug regelmessig for å fjerne løs smuss som sand, smuler o.l. Rengjør med microfiberkluten ca. 1 gang pr. måned. Ca. 2 ganger i året bør møbelet i tillegg renses med Textile Cleaner.

Møbler i Nubuck
Gode råd om vedlikehold

Hva er Nubuck Lær
Nubuck er et gjennomfarvet lær, hvor den naturlige strukturen og den myke følelsen blir fremhevet ved at den blir slipt i overflaten. Fargeskiftninger, dyrets egen struktur, insektbitt og arr er fortsatt synlige. Dette læret har en ekstremt høy grad av komfort. Forebyggende vedlikehold er viktig for å bevare overflaten fin lengst mulig.

Når møbelet er nytt
Impregnér hele møbelet med Nubuck Protection. Spesielt viktig er dette på armlener, nakkeputer og sitteputene. Denne behandlingen øker beskyttelsen og motvirker risikoen for varige flekker. Det er alltid lettere å gjøre rent en overflate som er impregnert. Dette bør gjøres 2 – 4 ganger pr. år, eller oftere ved behov.

Regelmessig vedlikehold
Støvsuging bør gjøres regelmessig for å holde sømmer og knapper fri for sand, smuler o.l. I tillegg bør de mest brukte flatene børstes med Nubuck Cleaning Pad. Børst i varierende retninger for å ”løfte” nubuck effekten. Paden er også fin til å fjerne overfladiske flekker.

Skumrens
2 – 4 ganger pr. år bør møbelet, eller ihvertfall de mest brukte flatene renses med Nubuck Cleaner. Dette er et skumrensemiddel som renser også i dybden. Skummet påføres svampen og masseres inn med lette, sirkulerende bevegelser. Ikke gni! La det tørke godt, minst 8 timer. Børst over møbelet med Nubuck Cleaning Pad. Deretter impregneres møbelet på nytt med Nubuck Protection.

Flekker / skader
Ta alltid kontakt med din møbelhandler som kan gi deg gode råd eller henvise til fagmann. Bruk aldri sterke rengjøringsmidler eller kjemikalier. Det kan forårsake kostnadskrevende reparasjoner.

Tremøbler

Tre er et levende materiale som trenger regelmessig pleie og beskyttelse for å beholde sitt opprinnelige utseende. Det finnes fire forskjellige oveflatebehandlinger ubehandlet / oljet / vokset og lakkert.

Voksolje gir en gyllen glød til ubehandlet og oljet treverk samtidig som den gir en motstandsdyktig og silkemyk overflate.

Lys Treolje er en olje som beskytter uten å endre utseendet. Enkel å påføre og er spesielt godt egnet til lyse treslag som furu, bøk, bjørk, eik og ask.

White Wood Protector inneholder hvite pigmenter og brukes på treverk hvor man ønsker å beholde/forsterke et lyst utseende. Anbefales brukt på lyse, ubehandlede eller såpevaskede kvaliteter

Natural Wood Protector beskytter ubehandlet eller såpevasket treverk uten å endre utseeendet. Den er spesielt godt egnet for lyse overflater hvor man ønsker å beholde det naturlige uttrykket i treet.

Black Bison Antikkvoks er en herdende voks som i tillegg forsterker fargen på treverket når det begynner å bli bleket eller slitt. Finnes i en rekke forskjellige farger.

Møbelpolish brukes på alle lakkerte overflater, den er også fin på plastmøbler, malte flater og keramiske fliser. Enkel å påføre og har en flott effekt på slitte overflater.

Se bilder m/ fremgangsmåter på http://www.leathermaster.no

Leather Master AS Tel: 7025 3550 Fax: 7025 3558 http://www.leathermaster.no service@leathermaster.no